PROTOCOL VOOR CURSUSSEN EN WORKSHOP ivm. COVID-19

  • Ben je klachtenvrij volgens de richtlijnen van het RIVM?

Je bent alleen maar welkom als je niet verkouden bent, géén koorts hebt èn géén benauwdheidsklachten hebt. Heb je iemand in je omgeving die wel klachten heeft, of ben je in contact geweest met iemand die klachten heeft, dan ben je ook niet welkom. Kortom: gebruik je gezonde verstand en breng jezelf en je medecursisten niet in gevaar!

  • Neem zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht!
  • Bij binnenkomst moet je je handen ontsmetten. Hiervoor is handalcohol aanwezig. Ben je hier allergisch voor, neem dan aub. zelf een ontsmettingsmiddel mee.
  • In de cursusruimte is maximaal plek voor 4 cursisten om de 1.5 mtr afstand te kunnen garanderen. Voor iedere cursist is één werkplek ingericht.
  • De cursusopzet is gedaan volgens RIVM richtlijnen

          Penseelgebruik

Bij gebruik op de huid mag je alleen met een schoon penseel in een schminkpotje. Is de penseel in aanraking geweest met de huid, dan mag deze niet meer terug in het schminkpotje. Er zijn spateltje aanwezig waarmee je wat schmink uit een potje kunt schrapen als je denkt dat je die kleur een paar keer moet bijladen. Gebruikte penselen en spateltjes kun je deponeren in het daarvoor bestemde bakje. Deze zullen (tussendoor) gereinigd worden voor nieuw gebruik.

          Sponsgebruik

Hierbij geldt globaal hetzelfde als bij het penseel. Ga nooit terug in het schminkpotje als de spons met schmink in contact geweest is met de huid. Gebruik voor iedere handeling dus een schone spons. Deponeer de gebruikte sponsjes in hetzelfde bakje als de gebruikte penselen. De sponsen worden pas gereinigd na afloopt van de cursus.

  • Als we een hoofd als model nodig hebben gebruiken we een oefenhoofd. Dit werkt anders dan schminken op de huid. Ik raad je dan ook aan het geoefende thuis nogmaals te oefenen op iemand uit je eigen huishouden. Houd daarbij bovenstaande regels wel goed in acht! Sommige technieken kun je ook uitproberen op je eigen arm.

 

  • Toiletgebruik

Het vriendelijke verzoek is om voordat je naar de cursus komt thuis nog even naar het toilet te gaan. Moet je toch nodig tijdens de cursus, dan is het natuurlijk toegestaan om gebruik te maken van het toilet. Desinfecteer je handen voordat je naar het toilet gaat. Raak in de toiletruimte alleen aan wat je nodig hebt. Was je handen ruim 20 seconde met water en zeep voordat je terug komt in de cursusruimte. De toiletruimte zal zowel vóór als ná de cursus worden gereinigd.

 

Verder wordt er veel gediscussieerd over het gebruik van alcohol in de schminkpotjes. Door de fabrikanten van diverse schminkmerken wordt dit ten zeerste afgeraden. De schmink is al zo samengesteld dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Het gebruik van alcohol zal de samenstelling van de schmink aantasten zodat deze mogelijk niet meer voldoet aan de cosmeticawetgeving.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2021 kakelbontschmink | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel